Losgeraakte steigerplanken door storm in Alblasserdam veiliggesteld door brandweer

3 maanden geleden gepubliceerd

In Alblasserdam zijn op donderdagavond 22 februari 2024 diverse steigerplanken losgeraakt door de stevige wind. Deze planken bevonden zich bij de steigers langs de flats aan de Nicolaas Beetsstraat. De situatie zorgde voor gevaar, waardoor de brandweer in actie moest komen om de losse planken te beveiligen.

Brandweer en Bevolkingszorg ter plaatse

Naast de brandweerlieden, werd ook de officier van dienst Bevolkingszorg opgeroepen om de situatie te beoordelen. Eerder deze maand raakten ook al netten bij de steigers los door de wind, wat toen resulteerde in het afzetten van een deel van de omgeving.

Renovatiewerkzaamheden en storm Louis

Bij de betreffende flats worden momenteel renovatiewerkzaamheden uitgevoerd. De losgeraakte steigerplanken zijn hoogstwaarschijnlijk het gevolg van storm Louis. Deze storm is sinds 19:00 uur vanaf Zeeland naar het noordoosten van het land getrokken. Louis gaat gepaard met zware windstoten en mogelijke onweersbuien.

Code oranje

Het KNMI heeft code oranje afgegeven vanwege de zeer zware windstoten die Louis met zich meebrengt. Weggebruikers krijgen het advies om langzamer te rijden en afstand van elkaar te houden. Ook wordt geadviseerd om buitenactiviteiten uit te stellen.