Arrestaties in Alblasserdam na vondst vapes, drugs en wapens

3 maanden geleden gepubliceerd

Twee mannen uit Alblasserdam, 17 en 18 jaar oud, zijn aangehouden in hun woningen aan de Blokweerweg en de Rembrandtlaan. De aanhoudingen vonden plaats op dinsdagochtend. De 17-jarige wordt verdacht van onder andere roekeloos rijgedrag, het verlaten van een plaats ongeval en rijden zonder geldig rijbewijs. De 18-jarige wordt verdacht van wapenbezit en drugshandel.

Achtervolging en aanhouding

De mannen kwamen in het vizier van de politie toen agenten op vrijdag 1 maart een dealeractiviteit vanuit een auto opmerkten. Ze gaven de bestuurder een stopteken, maar hij vluchtte. Na een korte achtervolging stopte de auto tegen een lantaarnpaal op de Resedastraat. De inzittenden vluchtten te voet.

Het onderzoek dat volgde leidde al snel naar de 17-jarige bestuurder en een van de inzittenden. Deze werden dinsdagochtend in hun woningen aangehouden.

Vondst in woningen

In de woning van de 17-jarige aan de Blokweerweg trof de politie honderden vapes aan. De verkoop van vapes is aan strenge regels gebonden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zal verder onderzoek doen naar de handel in vapes door de 17-jarige.

In de woning van de 18-jarige Alblasserdammer vond de politie twee vuurwapens, munitie en een handelshoeveelheid drugs. Beide mannen zitten nog vast.