Politie arresteert 5 verdachten van internetoplichting

Normal police handcuffs
Afbeelding: Wikimedia

In een onderzoek naar online oplichting heeft de Politie Eenheid Rotterdam in de Drechtsteden op dinsdag 29 juni 4 mensen aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man en een 17-jarige jongen uit Dordrecht, een 49-jarige vrouw uit Papendrecht en een 19-jarige man uit Zwijndrecht. Vorige week werd in hetzelfde onderzoek al een 44-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Meerdere gedupeerden kochten een product of dienst online, betaalden hiervoor, maar ontvingen het nooit. Hierop startte de politie een onderzoek met de aanhoudingen tot resultaat.

De politie kwam de verdachten op het spoor via het Landelijk Meldpunt Internet Oplichtingen (LMIO). Het LMIO ontving de laatste tijd veel meldingen van gedupeerden die via verschillende online webshops of via Marktplaats.nl producten of diensten bestelden. Zij ontvingen de bestelling vervolgens niet, maar hadden al wel betaald. In een onderzoek naar deze internetoplichtingen, kwam de politie een aantal verdachten op het spoor. Dinsdag hield de politie in de Drechtsteden deze verdachten aan. Zij zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. Daarnaast voerden de verdachten ook direct gesprekken met Humanitas, de gemeente Dordrecht en de reclassering. Het doel hiervan is om de verdachten op financieel en administratief gebied te begeleiden en criminele activiteiten in de toekomst te voorkomen. Op basis van het verhoor door de politie en de gesprekken met Humanitas, de gemeente Dordrecht en de reclassering oordeelde het Openbaar Ministerie over passende straffen. De minderjarige verdachte is doorgestuurd naar Halt. De andere verdachten hebben taakstraffen ontvangen, uiteenlopend van 60 tot 120 uur. Daarnaast zijn de verdachten verplicht om de afspraken die zij met de hulpverleners hebben gemaakt, na te komen. Een aantal verdachten werkt mee aan een schadebemiddeling.

Dit artikel verscheen eerst op DordrechtActueel.nl

Adverteren op De Alblasserdammer vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op De Alblasserdammer en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Alblasserdam
19:36

18° C

Lichtbewolkt

1.79 km/h

75%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief